Afrodiziaká - potraviny na zvýšenie libida

Tekvica

Ukázalo sa, že konzumácia tekvicových semien pomáha navodiť túžobné stavy. Majú vysoký obsah zinku, ktorý je potrebný na produkciu testosterónu a pomáhajú zvyšovať libido u mužov i žien. Ako ďalší dôkaz zistila organizácia The Smell and Taste Treatment and Research Foundation v Chicagu, že vôňa tekvicového koláča zvýšila prietok krvi v dolných oblastiach mužov a milostné túžby u žien. Ďalšími vôňami, ktoré mali podobný účinok, boli sladké drievko, šišky a levanduľa. 

 

Jahody

Máčané jahody v čokoláde sú bežným darčekom na Valentína. Šampanské a jahody sú bežné pri romantických večerách. Z výživového hľadiska sú plné antioxidantov a zdravej dávky vitamínu C, ktorá podporuje vitalitu a prekrvenie. Minerály horčík, draslík a kyselina listová završujú zdravotné výhody tohto lahodného malého ovocia.

 

Sladké zemiaky

Táto škrobová zelenina je nabitá vitamínom A zvyšujúcim plodnosť, ktorý sa nachádza v beta karoténe, ktorý im dodáva oranžovú farbu. Sú tiež bohaté na vitamín C, ktorý zvyšuje energiu a bojuje proti starnutiu, rovnako ako draslík a železo, ktoré podporujú zdravý krvný tlak.   

Hľuzovky

Afrodiziakálna prednosť hľuzoviek spočíva predovšetkým v ich aróme, ktorá údajne napodobňuje mužský feromón androsterón. Ich vzácnosť a lahodná chuť prispieva k romantickému efektu, vďaka čomu sú hľuzovky perfektnou ingredienciou na večeru na rande. Okrem toho majú vysoký obsah bielkovín, ktoré podporujú vytrvalosť a energiu. 

Vanilka

Vanilka bola dlho považovaná za jedlo vášne, pričom historické postavy ako kráľovná Alžbeta a madam du Barry údajne používali túto vôňu vo svojom budoári. Chuť a vôňa sú hlavnými súčasťami dôvodu, pretože vanilka je známa tým, že jej vôňa znižuje ospalosť, zvyšuje svalovú energiu, zlepšuje cirkuláciu, stimuluje vzrušenie, odbúrava stres a má euforický vplyv na mozog. Pomáha vytvárať pocit pohodlia a pokoja, ktorý podporuje pocit bezpečia a intimity.

Vodný melón 

Centrum na zlepšenie zeleniny a ovocia na univerzite Texas A&M University zistilo, že melón obsahuje enzýmy, ktoré uvoľňujú krvné cievy v slabinách a môžu dokonca zvýšiť libido! Fytonutrient, citrulín, je obsiahnutý väčšinou v kôre melónu, ale vedci sa snažia vyvinúť ovocie s vyššou koncentráciou v dužine ovocia.

 

Odporúčame: https://www.popperssk.sk/velke--24-30ml-/poppers-amsterdam-30ml/

Späť do obchodu