Jedlá s účinkom afrodiziák

Jedlá s účinkom afrodiziák

 

Už v dávnej histórii ľudia hľadali, ktoré jedlá im pomôžu zvýšiť libido. O niekoľkých potravinách sa hovorí, že majú vlastnosti, ktoré môžu zlepšiť romantiku, plodnosť a podporiť reprodukčné orgány. O niektorých sa hovorí, že zvyšujú vytrvalosť, znižujú stres alebo dokonca prilákajú vášho partnera. Všetky tieto faktory môžu mať významný vplyv na milostný život človeka.

Čo je to afrodiziakum?

Afrodiziakum, dostalo meno po bohyňi lásky Afrodite, vyvoláva túžbu, zvyšuje rozkoš alebo výkon. Tieto látky môžu pochádzať z rastlín, zvierat alebo minerálov.

Z historického hľadiska bolo plodenie plodov veľkou morálnou a náboženskou súčasťou spoločnosti, a preto bola potencia a mužnosť dôležitými otázkami. V modernej kultúre sú ľudia stále fascinovaní afrodiziakami a mnoho vedcov sa rozhodlo dokázať súvislosť medzi povestnými milostnými jedlami a zvýšeným výkonom.

Afrodiziaká môžeme rozdeliť do troch kategórií:

  • zvyšujú potenciu 
  • zvyšujú libido 
  • stimulujú potešenia a umocňuje romantický zážitok.

Afrodiziakálne potraviny

 

Mandle

Mandľa je už roky označovaná ako symbol plodnosti a má afrodiziakálne vlastnosti. Sú bohaté na esenciálne mastné kyseliny omega-3, ktoré sú potrebné na produkciu testosterónu, a tiež vitamín E, horčík a vlákninu. Okrem toho sa hovorí, že ich vôňa vzbudzuje vášeň u žien i mužov. 

 

Artičoky

V 16. storočí mali ženy zakázané jesť artičoky kvôli ich schopnosti zvyšovať erotickú  energiu. Dnes sú známe vysokým obsahom antioxidantov a sú nabité zdravými výživnými látkami. 

Rukolou

Rukola je lekársky overené prírodné afrodiziakum. Ako pomôcka na vzrušenie sa používa už od starovekého Grécka a súčasná veda tieto tvrdenia podporuje. Je známe, že stopové minerály a antioxidanty v rastline blokujú kontaminanty, ktoré môžu poškodiť libido. Toto kvalifikuje starodávnu superpotravinu ako jedno z najsilnejších afrodiziaká 

Špargľa

Čo špargľu kvalifikuje ako afrodiziakum? Je to skvelý zdroj vitamínu E, ktorý stimuluje produkciu reprodukčných hormónov u mužov a žien. Obsahuje tiež veľa vitamínu B, o ktorom je známe, že zvyšuje histamínu. Histamín je dôležitý pre zdravé libido u oboch pohlaví. Ako ďalší bonus obsahuje folát, ktorý je dôležitý pre reprodukčné zdravie mužov a žien.

Pokračovanie-->

Odporúčame: https://www.popperssk.sk/afrodiziaka/cobeco-sex-on-the-beach-30ml/

Späť do obchodu